Módis Ágnes blogja

Az idén nem lesz világvége

 

Wikipedia-logo-v2-hu

Az idén nem lesz világvége – és ezt nem azért mondom, mert nem hiszek a maják matamatikai számításaiban. De, ezt már Ponori Thewrewk Aurél is megmondta és én hiszek neki. Mert ugyanis egy vérbeli csillagásznak hinni lehet. Kiszámítja, hogy milyen pályán fog haladni a Hold vagy a Föld, vagy bármelyik csillagról megmondja, hogy száz évvel ezelőtt éppen merre járt. Nem lesz világvége és ez mindenkinek jó, mert mindent meg lehet venni, hiszen jó lesz majd jövőre is. Nem kell félni attól, hogy kidobtuk a sok pénzt és akkor meg nem tudjuk használni a világvége miatt. Nem lesz világvége, mert túl sokba kerül az államnak és mindenki másnak is, a gyerekektől kezdve a felnőttekig. Nem lehet világvége, mert már eddig is nagyon sok volt és egy se jött be és még túl sok javítani való van a világon, ami miatt nem lehet abbahagyni. Most pedig, hogy elhiggyétek, hogy nem lesz világvége, elmesélek nektek valamit.

2012. december 1-jén  Egyesületi közgyűlésre került sor  Budapesten, ahol ezen a napon a  Wikimédia Egyesület Wikitalálkozót is szervezett. A közgyűlés az Erdélyi Magyarok Egyesületének irodájában volt, pár perce a Ferenciek terétől a Molnár utcában. Kissé bonyolult volt a helyszín megtalálása, mert javították az utakat, de mivel a Mátyás pincét mindenki ismeri, ezért egy kis kerülővel elég gyorsan oda lehetett jutni.  Térképre nem volt igazán szükség, de a GPS ilyenkor is segít. Aki viszont autóval jött, annak kicsit többet kellett gyalogolni, esetleg közbeejteni néhány hidat is.

De egy igazi vérbeli wikisnek semmi sem lehet akadály!  Nagyszerű volt látni, hogy milyen sokan jöttek el, még külföldről is, és azt az összetartó erőt is, ami a Wikipédiát működteti. A helység elég ódivatúnak tetszett, tele régiséggel. Olyan volt, mint egy kiállítóterem, régi képeslapok és könyvek között egy harmónium állt. Nyilván szoktak itt zenélni is, amikor összegyűlnek az egyesületi tagok.

Kicsit hideg volt, de hamarosan meleg lett, amikor az Elnökség bejelentette, hogy lemond.  Ez nagyon idegesítő volt, mert mindenki meg volt elégedve a munkájukkal. Főleg az volt a rémes, hogy az elnököt is újra kellett választani és ő képes volt azt mondani, hogy csak nyugodtan jelentkezzen más is. Grint pedig nem lehet leváltani, mert ha az Alapító Apa elmegy, megszünik minden. Elfogy a levegő és megáll az élet. Az is nagyon komoly gondot okoz, ha az ügyvezető alelnök távozik, Dami ugyanis a mozgatórúgója az egyesületnek. Levelezik, tárgyal és mindig ott van ahol kell. Persze azt is megérti az ember, hogy van saját élete is és hogy a megkezdett tanulmányait be szeretné fejezni. Miután mindenki aláírta a jelenléti ívet és megszavaztuk a levezető elnök személyét és a szavazatszámláló bizottság tagjait, megkezdődött az érdemi munka.  (Számokat ne kérdezzen senki tőlem, mert azt nem bírom megjegyezni, aki erre konkrétan kiváncsi, az az Egyesület hivatalos oldalán megtalálja őket.)  Az biztos, hogy kevés ilyen jól szervezett egyesület van, mint ami a miénk. Ez köszönhető egyébként azoknak az embereknek, akik nem verik nagy dobra a tevékenységüket, hanem “csak” dolgoznak a háttérben. Ilyen a mi Samatunk is, aki eddig az egyesület irodavezetője volt. Amit nagyon szerettem benne, az a precizítása, persze egy hídépítő mérnök nem is lehet más. Olyan beszámolókat, mint amilyenek ő csinál, kevesen tudnak. De nem akarom nagyon fényezni, mert még elbízza magát és baj lesz. Itt kell még megemlíteni Repli Cartert is, aki a pénzügyeket viszi, ami nagyon fontos, hogy minden a helyén legyen anyagilag. Szóval, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, az egész közgyűlés szavazással papírmunkával együtt nem tartott kb. 60 percnél tovább és végül minden jól alakult. Aki az eredményre kiváncsi, nézze meg az Egyesület honlapját, de lényeg a lényeg, 2012. december 1-jétől az Egyesület elnöke továbbra is Grin, Vince pedig ügyvezető alelnök lett. Repli Carter mint gazdasági alelnök viszi tovább a pénzügyeket, az elnökség pedig két új taggal Forgács Mátéval és Vungaduval lett megerősítve. Nagyon szépek voltak a kampánybeszédek, különösen a Vungadué tetszett, aki ha minden igaz, sajtőfőnök lesz és bízzunk benne, hogy ettől kezdve minden újság csak rólunk fog írni. Namármost már emiatt sem lehet világvége, mert ezt még meg szeretném élni!

A Wikitalira az Építészpincében került sor és mint az előzőekben is, megint nagyon jól sikerült minden. Igaz, hogy a szomszéd helyiségben volt egy népes társaság, aki nagyon hangoskodott, de végül mégis ők mentek el korábban.  Először is Grin köszöntötte a népeket és természetesen a kedves DannyB cseh szerkesztőt is, aki olyan gyönyörűen beszélt angolul, hogy azt öröm volt hallgatni.

Azután a szócikkíróverseny eredményének kihírdetésére került sor és mindenki nagyon boldog volt, amiatt, hogy olyan szép ajándékokat kapott. Az eredményt itt megtekinthetitek. És volt egy nagyszerű torta is, kívül csupa marcipán. Aki jó volt, ehetett belőle kétszer is.

Módis Ágnes Vadszederke

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!