Módis Ágnes blogja

A bolygó neve Málna

Mióta világ a világ az emberek az eget fürkészik, hosszú nyári éjszakákon, hideg zimankós téli esteken. Kinéznek egy csillagot és ábrándoznak róla, hogy miként is hívhatják. Petőfi is ezt tette Erzsikével, amikor a ballagó  ökrösszekéren kedvesével összebújva csillagot nézegetve, választottak maguknak egyet. Hiszik-e vagy sem de vannak a világon olyan emberek, akik nap mint nap… Tovább »

Az idén nem lesz világvége

  Az idén nem lesz világvége – és ezt nem azért mondom, mert nem hiszek a maják matamatikai számításaiban. De, ezt már Ponori Thewrewk Aurél is megmondta és én hiszek neki. Mert ugyanis egy vérbeli csillagásznak hinni lehet. Kiszámítja, hogy milyen pályán fog haladni a Hold vagy a Föld, vagy bármelyik csillagról megmondja, hogy száz… Tovább »

Wikipédia

    Ma megjelent egy cikk a Népszabadság internetes változatában Veszélyben a Wikipédia? címmel, Fülöp Hajnalka tollából. A cikkhez Tisza Gergő  kollégám szólt hozzá és búsan ecsetelte, hogy milyen  szomorú is, hogy a szerkesztők száma egyre fogy. A jelenség okait a cikkben nem teljesen sikerült feltárni, talán nekem sikerül még hozzáfűzni néhány dolgot. Nem hinném,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!